Har du ett ställningstagande i cannabisfrågan?
gör din röst hörd här

Vad anser du vara en lämplig åldersgräns om cannabis legaliseras för privat bruk?

Skulle du vilja att sakfrågor som denna fanns tillgängliga på https://www.regeringen.se/?

22 thoughts on “Gör din röst hörd

 1. Daniel Berg skriver:

  Jag anser att ”våran” kulturella inställning till drogen alkohol är helt skev.jag är dömd för ett flertal våldsbrott och stölder.inte en enda gång har jag begått ett våldsbrott när jag varit flummig (hög på thc)alkohol däremot……

  1. Johan Falk skriver:

   Tack Daniel att du har modet att vädra din åsikt och personliga bakgrund ????.

   Min erfarenhet är att alkoholen gör mig introvert och egoistiskt till skillnad mot annat.

  2. Simon skriver:

   Varje vuxen har rätt att bruka vad de vill så länge man kan sköta sin familj och andra obligatoriska saker

 2. Glenn Emilsson skriver:

  Jag tycker att alla vuxna skulle bestämma själva om man vill röka på så det så

 3. Charlotte skriver:

  Jag anser att det inte ska va kriminellt att ha cannabis för eget bruk.
  Och jag vet att Cannabis har både för och nackdelar, jag har jobbat inom psykiatrin, cannabis ökar risken för psykos, vilket är ett vidrigt tillstånd att vara i. Dessutom kan själva upplevelsen att ha varit psykotisk med allt vad det innebär skapa trauma.
  Men jag vet också att vissa vuxna med adhd mår dåligt av adhd-medicinen. Men mår bra av Cannabis.
  Dessutom, folk med extrem smärta, t ex ryggmärgsskada blir hjälpa av Cannabis.
  Och Cbd-olja, 100 % ren från thc (som är den russkapande delen i cannabis) hjälper mot oro, depp, sömnsvårigheter. Och kanske även mot adhd.
  Men, i Sverige är även cbd av ngn outgrundlig anledning förbjudet att sälja.
  Cannabis bruk av hälsoskäl behöver stöttas av kunnig medicinspersonal, så man slipper biverkningar i form av psykos.
  Men Sverige är ju ett så märkligt svart vitt land, antingen eller… Antingen totalt emot, eller totalt fritt.
  Ang alkohol, det är skit det med, ur ett missbruksperdpektiv gillar jag inge dera.

  1. Lojzi skriver:

   det är just såna mäniskor som du som förstör för alla sjuka med sjukdomar kan få rätt hjälp. Men helre ger opiater medecininer som får en bli pundare kriminel.adet gillar du va men platna som får en må bra bli frisk klara av dagen de är du imot fy för såna som dig. Vänta p se dina barn lr barn barn kommer tycka som vi alla andra canada legiserar tunga droger för heroini

  2. Simon skriver:

   Har aldrig upplevt det som psykotisk kanske första gången minns inte

 4. Ulf Bejerstrand skriver:

  Folkomröstningar måste ersätta Regering och Riksdag!
  Uffe & Knapptryckarna

  1. Marianne Danielsson skriver:

   Folk måste få rätt till åsikter och viktigt med att folket får göra sin röst hörd. Och vad de gäller cannabis så är min personliga åsikt att mycket våld, uppgörelser, pengar skulle minska om detta var legaliserat.
   Men allt som är naturligt, hampan ger inte de vinster som läkemedelsindustrin önskar. Därför förbjuder man som CBD- olja som är bevisat att de hjälpt. Men som vanligt pratar man inte om det. Då kommer lagar o förbud.

 5. Else-Marie Wadén Werner skriver:

  I sin senaste video (Misommar med Jönsson på YT) svarar Henrik på en fråga angående Cannabis. Många bra aspekter tar han upp. Se den.????❤️

 6. Sebastian Jäntti skriver:

  Eftersom Sverige är efter som vanligt i denna fråga, så kan det vara på tiden att de börjar inse
  faktum att växten har medicinska egenskaper & inte bara har ”baksidor”.

  1. Roger Månsson skriver:

   Det har du rätt i.

 7. Roger Månsson skriver:

  Det har du rätt i.

 8. Anonym skriver:

  En kväll när jag var ute och dansade på en klubb i en liten håla där jag är uppväxt så blev jag intagen av vakterna och skickades till några poliser som var utanför, jag blev då intagen på urinprov, under kvällen hade jag blivit riktigt berusad och blev erbjuden en liten mängd droger av en bekant som jag träffade tidigare under kvällen, jag hade inte köpt några droger så jag hade inte tillfört något till den illegala droghandeln. Men visst, jag blev dömd med ringa narkotikabrott för att jag var hög, men där försvann också alla mina möjligheter och planer till att flytta utomlands (USA). Då jag har ett jobb inom IT åt ett miljardföretag så fanns möjligheten och ambitionen. Jag har aldrig varit dömd för något brott tidigare och har ofta haft höga ambitioner och skötsam, men nej i Sverige får man inte vara ute och festa eller dansa för mycket för då spikas man ned av samhället. Efteråt hamnade jag i en hård depression som jag har nu kommit igenom (efter 4 år). Jag har aldrig varit särskilt i ett behov eller kännt att jag behövt ta droger för att ha kul, men hur mycket jag än sköter mig nu så har jag nu smutsats ned med detta i registret. Så vem har denna destruktiva drogpolitiken hjälpt? Om något så var det alkoholen som gjorde att mitt omdöme sviktade den kvällen. Sjukt att vi straffar människor som är påverkade.

 9. Marcelo skriver:

  Ni svarar heller inte på min fråga om återbetalning heller, ni undviker frågan varje gång. jag vill gärna ha en återbetalning i första hand

 10. Jörgen Bergström skriver:

  HHC är inte i närheten av skadlighet jämfört med alkohol.

  1. Anon3301 skriver:

   INGEN drog. Laglig eller ej. Är mer skadlig o förstörande som alkohol..

  2. Simon skriver:

   Tror originalet thc är det bästa naturliga valet om det hade varit lagligt

 11. Linda skriver:

  Bajs på hash & gräs

  1. Anonymous skriver:

   Eller hur! Fortsätt och ha ett berusningspreparat 10000x mindre skadligt olagligt..alltså oreglerat.. Domvenda som har den åsikten är de som de facto tjänar på det!

   (Är bara nyfiken.. Vad drar du in på försäljningen månaden på systemet???)

 12. Helene Johansson skriver:

  Hur kan det överhuvudtaget vara tillåtet att sälja alkohol som bidrar till så mycket sjukdomar, våldsbrott och splittrade familjer?!?!
  Låt oss fredliga människor röka på i lugn och ro och förbjud alkoholen istället!

 13. Helene Johansson skriver:

  Äntligen kan jag sova ordentligt utan att använda sömntabletter och det hjälper även mot min kroniska smärta.
  Jag är så otroligt tacksam ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *